wat doet de wijkagent

Ron Bakker is de wijkagent van Venlo-noord-oost.

Dit betreft het oostelijk/noordoostelijk gelegen gebied tussen de Krefeldseweg - Europaplein – Nijmeegseweg tot en met Vd Valk tot aan de Nederlands – Duitse grens.  Verder wordt het gebied begrensd door de Belletablestraat - Karel van Egmondstraat – Hinsbeckerweg tot aan de Nederlands – Duitse grens.
(hieronder vallen: Het Ven, het Zwarte Water, de grote Heide, bedrijventerrein De Veegtes en kantorenpark Noorderpoort, het gebied rondom het politiebureau.
Elke politie-eenheid kent meerdere wijken en dus ook meerdere wijkagenten.
Wijkagenten werken, net als de rest van de politie, aan verbetering van de veiligheid.
Maar, wat doen zij nou eigenlijk precies? Wát zijn hun belangrijkste aandachtspunten?
Wat kunnen zij voor hun wijk betekenen? En voor welke zaken kun je bij hen terecht? 

De politie kent allerlei specialisten. Iedere specialist werkt binnen zijn eigen aandachtsgebied aan verbetering van de veiligheid. De wijkagent is één van die specialisten. Elke politie-eenheid kent meerdere wijken en dus ook meerdere wijkagenten. Hun naam zegt het al: voor hen staat de veiligheid in de toegewezen wijk centraal. Maar, wat doen ze nou eigenlijk precies?
Wie is de wijkagent in welke wijk?
En voor welke zaken kun je bij hen terecht?   

Wijkagenten hebben ruime algemene politie-ervaring en zijn de belangrijkste schakel tussen de politie-eenheid en de buurt omdat zij:

  • criminaliteit bestrijden;
  • veel aanwezig zijn in de wijk;(zoveel als mogelijk)
  • veel kennis hebben over de wijk, inclusief incidenten en criminaliteitstrends;
  • contactpersonen kennen binnen instanties en instellingen die eventuele problemen – aandachtspunten mee kunnen oppakken en oplossen;
  • verkeersgevaarlijke situaties kennen en aan de verbetering ervan werken. 

Hoe beter de wijkagent zijn buurt kent, hoe meer hij (of zij) er kan doen voor de algemene veiligheid. Die benodigde informatie moet deels ook uit de buurt komen. Gebeurt er dus iets bijzonders, geef dat dan door aan de wijkagent en help zo de buurt leuk en veilig te houden. 

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.

 

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement