Nieuws

Inzet duurzaamheid gemeenschapshuis De Bantuin

12 oktober 2018

Na een intensief onderzoek naar de mogelijkheden om de Bantuin in te zetten voor Duurzaamheid zijn de eerste contouren zichtbaar.
De mogelijkheden zijn: Realiseren van zonnepanelen op het dak van ons gemeenschapshuis, het laten installeren van een warmtepompinstallatie, en de huidige licht installatie te vervangen door Led verlichting. Hierin zijn wij financieel ondersteund door verscheidene fondsen die dit mogelijk maken.
Ook een belangrijke factor is de samenwerking met de gemeente Venlo in deze (eigenaar van het pand) om dit te kunnen realiseren.

Het aanbrengen van de zonnepanelen zal half november plaats vinden. Hier gaat het om 94 zonnepanelen van elk 315 Wp met een piekvermogen op jaarbasis van 29610 Wp dit zou goed zijn voor 9 woningen van elektriciteit te voorzien.

Te gelijke tijd zal er op het aanliggend dak van de kerk ook een zonnepanelen installatie worden geïnstalleerd, hier gaat het om een aantal van 54 panelen, ook de kerk wil op korte termijn een warmtepompinstallatie laten aanbrengen.

Hiermee willen wij een flinke bijdrage doen aan het milieu en ook de omgeving stimuleren duurzame energie producten aan te schaffen.
wij hopen dat dit een inspiratie mag zijn voor al onze bewoners in ’t Ven om hierin stappen te maken daar waar mogelijkheden liggen.
"De Bantuin"

Nieuwsarchief:

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement