Nieuws

Nieuwe AED'S in "t Ven

6 september 2020

Beste wijkbewoner,

Enige tijd geleden is via onze website en nieuwsbrief, een oproep gedaan om onze wijk meer “hartveilig” te maken. Inmiddels hebben we als wijkoverleg deze vraag deels beantwoord door twee moderne AED’s ter beschikking te stellen. De AED’s zijn geschikt om zowel voor kinderen als volwassenen te gebruiken. In samenwerking met Hart voor Venlo zijn de AED’s, bevestigd aan de panden van Gipmans bij de Weselseweg/Richardsweg en Hippisch Centrum Venlo (Manege Venlo) aan de Manegeweg/Herungerberg (zie foto’s).

Maar…. daarmee zijn we er nog niet: er zijn ook (geregistreerde) vrijwilligers nodig om in noodgevallen deze apparaten te kunnen bedienen. Bij deze de oproep om, als je nu al met een AED kunt omgaan, je te registreren bij www.hartslagnu.nl

Bewoners die de cursus reanimatie met gebruik van de AED willen volgen kunnen zich aanmelden bij Leo van Zitteren (leo@veiligondernemen.nl / 06-22207600).

De kosten voor deze training zijn € 42,50 per persoon. In veel gevallen kunt je deze kosten terugkrijgen via de ziektekostenverzekering. Ook bestaat er een mogelijkheid om dit geld terug te krijgen via Hart voor Venlo. Hier is dan wel de voorwaarde aan verbonden dat je burgerhulpverlener wordt.

 

  

Nieuwsarchief:

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement