Nieuws

Plan voor huisvesting arbeidsmigranten in Venlo

30 juni 2018

Er ligt een plan voor de opvang van arbeidsmigranten in het gebied Albertushof in Venlo. Daarnaast wil een ondernemer een herinneringspark en uitvaartcentrum realiseren.

Het gebied ligt tussen de Nijmeegseweg, de Hakkesstraat en de Hendrikkenhofstraat, nabij bedrijventerrein Noorderpoort. Het is nu nog eigendom van de Zusters Dominicanessen.

Informatieavond
Omwonenden en ondernemers op het bedrijventerrein zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Die wordt aanstaande dinsdag gehouden bij Galerie De Hoeve.

Tijdelijke huisvesting
De twee partijen die het plan hebben, zijn Maasvallei Oost en WerkConsult. Ze willen 192 wooneenheden realiseren voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Daarbij horen ook voorzieningen, zoals een woning voor de beheerder. Het uitvaartcentrum moet een resomeercentrum worden, een nieuwe optie naast begraven en cremeren. Het herdenkingspark wordt een vrij toegankelijke beeldentuin met veel groen.

Het College van B&W moet nog een besluit nemen over de plannen. De plannen moeten vervolgens worden uitgewerkt en de gemeenteraad moet instemmen met aanpassing van het bestemmingsplan.
bron: Omroep Venlo

Nieuwsarchief:

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement