Nieuws

Oude Turfstraat (Vendervaart) wordt werkelijkheid

27 mei 2022

Alle lichten op groen veer Vendervaart!

De eerste Cradle 2 Cradle woonwijk van Limburg wordt aan de Oude Turfstraat in ’t Ven gerealiseerd.

De droom van duurzaam wonen die aannemer Jongen en de gemeente Venlo delen wordt eindelijk werkelijkheid. Er is veel over gesproken en nog meer over nagedacht en ontwikkeld. Hoogste tijd om aan de slag te gaan. Woonwijk Vendervaart, de eerste Cradle 2 Cradle woonwijk van Limburg, wordt in ’t Ven gerealiseerd! Een woonwijk met woningen die de sleutel bieden tot wonen in balans. Met maximaal grip op het binnenklimaat en minimale impact op het buitenklimaat. De woningen worden in 2 fases gerealiseerd. In de eerste fase worden 3 vrijstaand geschakelde en 6 twee-onder-een-kap woningen gerealiseerd. De tweede fase bestaat ui 41 woningen gebouwd rondom een natuurlijk plantsoen met groen en waterpartijen.

Wonen met nieuwe energie

Het is onze wens een gevarieerde en gezellige Cradle 2 Cradle woonwijk te ontwikkelen met diverse woontypes: van vrijstaand tot geschakeld. Vendervaart maakt wonen met nieuwe energie mogelijk met pluspunten zoals: groene daken en deels groene gevel, optimale isolatie, de toepassing van wadi’s in het openbaar gebied en tanks voor hemelwateropvang in de tuinen. Een wijk met een groen en sociaal hart.

Duurzame woonpioniers gezocht

Gemeente Venlo en aannemer Jongen zijn overtuigd dat het kan! Wonen in balans met milieu, met veranderende woonwensen en in balans met de buurt. Hiervoor zijn wel bewoners nodig met meer dan groene vingers. Pioniers die volop gebruik gaan maken van de mogelijkheden die deze woningen bieden. 

De verkoop start binnenkort! Interesse of geïnformeerd blijven?
Schrijf je in op de website: www.vendervaart.nl

 

Nieuwsarchief:

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement