Nieuws

College akkoord met plannen Albertushof

10 juli 2018

Het college van B&W wil medewerking verlenen aan het plan om arbeidsmigranten te huisvesten in de omgeving Albertushof. Daar moet bovendien een uitvaartcentrum met herdenkingspark komen.
Voor de plannen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het stadsbestuur is bereid daaraan mee te werken. Voorwaarde voor de huisvesting van arbeidsmigranten is wel dat het nadrukkelijk gaat om tijdelijke huisvesting.

192 wooneenheden
Er komen 192 wooneenheden, die ruimte bieden aan maximaal vier personen per eenheid. Daarbij horen ook voorzieningen, zoals een woning voor de beheerder. Het uitvaartcentrum moet een resomeercentrum worden, een nieuwe optie naast begraven en cremeren. Het herdenkingspark wordt een vrij toegankelijke beeldentuin met veel groen.
Albertushof ligt tussen de Nijmeegseweg, de Hakkesstraat en de Hendrikkenhofstraat, bij bedrijventerrein Noorderpoort. Het is nu nog eigendom van de Zusters Dominicanessen.
Gemeenteraad
De plannen moeten nu door de initiatiefnemers verder worden uitgewerkt. Vervolgens moet de gemeenteraad nog instemmen met aanpassing van het bestemmingsplan.
Bron: omroep Venlo

 

Nieuwsarchief:

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement