Nieuws

een Schone en groene buurt: Gerard Jungenstraat

1 mei 2023

De Gerard Jungenstraat Venlo: een schone en groene buurt.

Het begon in 2016: enkele buurtbewoners spraken af om de straat en het bijgelegen veldje te ontdoen van zwerfafval. Dat gaf een goed gevoel en het versterkte de saamhorigheid. Sindsdien is het “veldje prikken” een vast ritueel geworden en we zien dat het ook preventief werkt. 

Als vervolg werd er jaarlijks, door steeds een ander groepje, een buurtbarbecue georganiseerd. Deze wordt steeds heel goed bezocht en is bijzonder gezellig.

De buurt maakte zich sterk voor het plaatsen van een paal met zakjes voor het verwijderen van hondenpoep en een 4-tal nieuwe bomen in de straat.

In 2021 ontstond het idee om verder te verfraaien middels lantaarnbloembakken.

Het vergde nogal wat rechercheren: waar bestellen, hoeveel, welke planten, welke aarde, hoe te monteren, wie gaat het onderhouden?

Er werd een aanvraag ingediend bij het SAM-fonds. Deze werd toegekend.onder nr. 1891642.  We gingen vergaderen en commissies samenstellen: een technische commissie en een beplantings/onderhoudscommissie.

Door problemen met de beoogde leverancier liep het project vertraging op. De bakken werden toen elders besteld, maar we gingen de herfst en winter in. Geen goed seizoen voor bloembakken.

Maar in april 2023 is het dan zover: Bloembakken worden geleverd,

de beugels worden bevestigd en op zaterdag 15 april is de buurt bijeen voor beplanting en bevestiging van de bakken.

We zijn erg blij met het resultaat!

De bloembakken, de saamhorigheid en gezelligheid.

Er zijn besproeiers besteld en er zijn vrijwilligers voor het onderhouden van de bakken, zodat we er vele jaren plezier van hebben.

Gerard Jungenstraat: een schone, groene en gezellige buurt!

(met dank aan het SAM-fonds).

Venlo, .15 april 2023

Marianne Derkx-Caubo. 


 

Nieuwsarchief:

Wilt u een afspraak of een vergadering bijwonen?
Neem dan contact op via het contact formulier

Lees hier ons privacy reglement